Sluiten
Login
Luchtbehandeling

De luchtkwaliteit in een gebouw of ruimte is bepalend voor hoe men zich voelt. Is deze te vochtig, te droog, of te vies, dan kan daar behoorlijk hinder van ondervonden worden. Een goede luchtbehandeling is daarom zeer belangrijk. Verse lucht in een gebouw of ruimte maakt deel uit van het bouwbesluit. Afhankelijk van de gebruikstoepassing van een gebouw of ruimte is het ventilatievoud vastgesteld in het bouwbesluit. iNN TENS klimaattechniek is specialist in engineering en ontwerp van luchtbehandelingsinstallaties.

SPECIAAL ONDERWERP: LUCHTGORDIJNEN.

Luchtgordijnen in combinatie met airconditioning, verwarmingsinstallatie of warmtepompsysteem, bieden de mogelijkheid om het gehele jaar door energetisch verantwoord met geopende toegangsdeuren uw klanten op een klantvriendelijke manier te ontvangen.

Een luchtgordijn boven een open deur kan voorkomen dat de warme of koude lucht in het pand door de open deur verdwijnt, door warme lucht tussen het binnen- en buitenklimaat te blazen. Enerzijds werkt een luchtgordijn energie-, dus kostenbesparend, anderzijds is een omzetverhogende uitwerking aannemelijk. Klanten lopen ongehinderd binnen omdat het aangename binnenklimaat, verwarmd of gekoeld, hen daartoe uitnodigt. Bovendien zorgt u voor een aangenaam werkklimaat voor uw medewerkers.

Door middel van krachtige ventilatoren wordt een onzichtbaar 'gordijn' van lucht gecreëerd dat de verwarmde of gekoelde lucht binnenhoudt. Tegelijkertijd krijgen hitte, stof of andere vervuilers geen kans om door het luchtgordijn heen te komen. iNN TENS klimaattechniek biedt u een uitgebreid assortiment, in vele afmetingen en met verschillende capaciteiten voor een toepassing 'op maat'. De luchtgordijnen zijn zowel verkrijgbaar met elektrische verwarming als met warmwaterverwarming, door middel van een aansluiting op de CV-installatie. Ook voor de inbouw in verlaagde plafonds zijn diverse modellen ontwikkeld.